Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kórustagok

2010.04.02

                   

Kórustagok szólamok szerint             

 

            

        

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kaposvár, Iszák u. 36.

(Gőzsy Gáborné Majláth Erzsébet, 2013.01.16 15:20)

Balázs Éva

1182 Budapest, Halomi út 63/B 2/1.

(Valentáné Szennyai Katalin, 2013.01.14 22:43)

Kedves Kórustagok!
1970. szeptemberében barátnőm, iskolatársam, Bánki Ágnes hívott a kórusba. Általános iskolában is egy kórusban énekeltünk. A barátság és a zene iránti szeretet vitt a kórusba. Az érettségit követően kikerültem egy közösségből, s nagy örömömre szolgált, hogy a Vikár Kórusban egy nagyon jó "csapatra" találtam, mely aztán egy életre meghatározó volt számomra. Abban az időben egy kb. 15-20 főből álló, hozzám hasonló korú kisebb társaság volt, akikkel a kórusban eltöltött időn kívül is tartottuk a barátságot. Közös programok, összejövetelek voltak, ezek főleg a Zimre házaspárnál volt, akik abban az időben házasodtak össze, meg még Szerényiéknél szokott lenni. Voltak pártoló tagok is (Csillag Guszti, Matics Pali). Fantasztikus jók voltak ezek az összejövetelek. Ebben az időben a Zákányi gyerekek is még otthon voltak. Rengeteg sztori, szép emlékek fűződnek ehhez az időszakhoz is.
Az imádott Zsolt bácsi. Édesapám 11 éves koromban meghalt, Zsolt bácsira, úgy tekintettem, mint fogadott Apámra. Szigora, kritikája, a zene iránti elkötelezettsége, humora nagyon sokat jelentett-, s jelent számomra a mai napig is. Soha el nem múló szeretettel gondolok Rá.
A kórusban nagy tisztelet övezte az idősebbeket. Drága Cuci bácsi, Móri házaspár és még sorolhatnám, csupa kedves ember, akik már nagyon rég nincsenek köztünk.
A kórusban töltött 11 év eddigi életem egyik legszebb időszaka volt.
Kedves Kórustársak! Elnézést ezért a kis visszaemlékezésért, de már annyiszor gondoltam rá, hogy pár sorban egyszer szeretném leírni, hogy számomra mit jelentett a Vikár Kórus. A Vikár Kórus ma is nagyon fontos számomra. Jó, hogy a mai világban már - majdnem - napi szinten követhetjük munkáját, sikereit, elért eredményeit, melyhez őszinte tisztelettel és szeretettel gratulálok.
Kedves Barátaim! Kedves Kórustársak!
Büszke vagyok rá, hogy a Kaposvári Vikár Kórus tagja lehettem.
További szép sikert és sok örömöt kívánok a kórusnak.
Szeretettel:
Szennyai Katalin

Végezetül szeretném elmondani, hogy szerintem még sokan hiányoznak a régi tagok közül, azonban nem sorolnám fel, hanem meg kellene nézni a kórus 75. születésnapjára kiadott füzetet, abban szólamok szerint fel vannak sorolva a régi tagok. Abban is találtam, aki nincs bent (pl. Kovács István, Kovács Istvánné-Bánki Ágnes), lehet, hogy az sem teljes.
Ui.:Nagyon sok régi képem van, csak be kellene szkennelni, ami Nekem nincs, de ígéretet már kaptam hogy lehetőségem lesz rá. Meg fogom osztani a képeket.

Kaposvár, Iszák u. 36.

(Gőzsy Gáborné Majláth Erzsébet, 2013.01.14 19:37)

Varga Zsolt, Visegrády Kinga/Varga Kinga/, Varga Ákos

Kaposvár, Iszák u. 36.

(Gőzsy Gáborné Majláth Erzsébet, 2013.01.14 18:25)

Csajághy Károly, Csajághyné Felszeghy Anna /Anci néni/, Lovrits Irénke, Gőzsy Gáborné Majláth Erzsébet, Bukovics Jánosné Majláth Zsuzsanna, Koza Lászlóné Majláth Anna, Szerényi György, Szerényi János

7400 Iszák u 36.

(Gőzsy Gáborné Majláth Erzsébet, 2013.01.14 07:58)

1968-1971-es időszak. Nagy Miklós leánya Nagy Gabriella /Nyakasné/ és Nagy Ildikó/ Kocsisné/. A férjek is kórustagok Nyakas Lajos és Kocsis Sándor.Abban az időben házasodtak Zimre Sanyi és Szakk Gizi. Gosztonyi Szabolcs és a felesége Molnár Vera?. Mészáros Mária, Nagy László, a Móri házaspár, Miseta...?. Ők még a Nyakas József idejében is kórustagok voltak. Táncsics kórusból verbuválódott: Vida Etelka /Netty/, Lubics Irénke, Solymosi Klári, Gosztonyi Szabolcs, Zákányi Emő, Zákányi Zsolt, H. Kovács, Majláth Erzsébet. Szólót énekeltek: Nagyné Hauptmann Ilona, Mecseki Sándor, Balikóné Ittcés Irma emlékeimet trenírozom. Akikre még emlékszem a rövidke időm alatt: Jónás Éva, Tringer Éva, Majláth Zsuzsanna, Majláth Anna. Kenedy Kati, Ficzere Matyi /kórus házasok/.

Kaposvár Szent Imre u. 33.

(Szabó Péter, 2013.01.13 21:20)

Kedves Szerkesztő(k)!
Két személyről tudok, akik lemaradtak a Vikár Kórus korábbi tagjainak listájáról. Mindketten a hatvanas évek közepén énekeltek a kórusban. Az együttes első külföldi szereplésén (Lengyelország-Krakkó) is részt vettek. Jónás Éva (alt) és Vida Etelka (szoprán).
Üdvözlettel: Szabó Péter

Kaposvár , kinizsi ltp. 1.

(Cserjésiné Temesi Rita, 2013.01.12 19:03)

Kedves Kórustagok!
Rajtam kívül jó pár név még hiányzik a listáról:
Tóth Sanyi bácsi, Tóth, Ildikó, Mihócsa Hajnaka, H. Kovács Zoltán, Nagy Zoltán, Nagyné Soltra Mónika, Horváth Zoltán, Zimre Sándor, Zimre Sándorné Cserjési Lajos és én magam is: Cserjésiné Temesi Rita (1980-1984)
Ezek a nevek jutottak eszembe, ha valaki még emlékszik a régi tagokra , írja meg.
Üdvözlettel és sok sikert kívánva
Rita

Listáról hiányzó nevek

(Szlavicsek-Hegedüs Judit, 2013.01.12 16:30)

Kedves Szerkesztők!
Tóth Lajos iskolás és kórusos éveim után 4-5 évig voltam a Vikár kórus tagja, egészen addig, amíg az egyetem miatt elköltöztem Kaposvárról. Ezidő alatt rengeteg életre szóló élményt kaptam, habár nem látom a nevem a listán, én vikárosnak érzem magam, és ez nem is fog változni, azt hiszem. Ebben az időben volt a kórus tagja két jó barátnőm, ők is "tóth lajososok" voltak, és az ő nevüket sem látom: Právics Anikó és Mucsi Orsolya. Jómagam akkoriban "még csak" Hegedüs Judit voltam. Üdv.

Juta, Nagy István utca 27

(Tormáné Illés Angéla, 2011.01.18 15:59)

Kedves Szerkesztők!
8 évig a Tóth Lajos Általános Iskola diákja voltam ének-zene tagozaton.Aki a zene szeretetére megtanított, Zákányi tanár úr volt. Imádtam a zenét és őt is, mert nemcsak nagyon jó ének tanár volt, hanem egy nagyon-nagyon jó EMBER is.1976.-ban végeztem és utána voltam a kórus tagja, emlékszem a zöld ruhára és a piros virágra.:) Szép emlékek fűznek a kórushoz, külföldi utakra, barátságokra, egy igazi kis csapat volt, gondolom most is az.Büszke vagyok rá, hogy a zene szeretetét lányomnak is tovább tudtam adni, aki ma is énekel, sőt hivatásul választotta az éneklést.
További szép sikert és sok örömöt kívánok a kórusnak.
Szeretettel:
Tormáné Illés Angéla


1028. Bp. Zrínyi u. 23.

(Bóczné Hauptmann Ágnes, 2010.04.10 11:55)

Kedves szerkesztők!Mint kaposvári és hajdani Zákányi növendék mindig örömmel olvasok a Vikár kórusról. Most szomorúan olvastam, hogy nővérem, aki több évtizedig volt a kórus tagja és sok szólót is énekelt, nem szerepel a régi tagok névsorában.Ő már sok éve meghalt, de CD is őrzi az emlékét és talán még a régiek is, neve:Nagyné, Hauptmann Ilona.További sikereket, lehetőségeket, utazásokat kívánok köszönettel: Hauptmann Ágnes.

7172 Harc, Kölesdi u 12

(Moizesné Nagy Kinga, 2010.01.25 13:46)

2009. 12. 08. 12:35)Kedves Szerkesztők!
A régi tagok névsorához csatlakoznék. Boldog tanítóképzősként, mont Nagy Kinga 1987 októbertől 1991 elejéig voltam tagja a Kórusnak. Számomra - bár azóta is kisebb megszakítással kórustag vagyok és énekelek Szekszárdon - azóta is a Vikár A KÓRUS. Csodás dolognak tartom a mai technikát, hogy lehetőséget ad arra,időnként halljak e remek csapatról! További szép sikereket és sok szép darabot kívánok mindenkinek!!!!!
Üdvözlettel. Moizesné Nagy Kinga